Paste paccheri cu creveţi şi vinete
PrinteazaO reteta delicioasa de paste paccheri cu creveti si vinete din: paste paccheri, creveti, vanata, rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, legume, ardei iute rosu, ceapa, patrunjel, sare si piper.
- 400 g paccheri
pentru asezonare:
- 15 creveţi mici
- 1 vânătă mică
- 10 roşii cherry
- 1/2 pahar vin alb
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 150 g legume tocate (ţelină, morcovi, ceapă)
- 1/2 ardei iute roşu
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- sare şi piper
pentru prăjit:
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Taie carcasa de la cozile creveţilor cu o foarfecă în aşa fel încât conţinutul să rămână întreg, apoi extrage carnea cu grijă. Intr-o cratiţă, căleşte, cu puţin ulei, legumele tocate; adaugă cozile de creveţi şi stinge cu vin. Acoperă cu apă rece şi lasă la fiert circa 1 oră şi 30 de minute.
Când zeama a scăzut, trece-o printr-o strecurătoare şi păstrează cozile de creveţi. Taie vânătă sferturi, scoate partea cu seminţe şi taie restul cubuleţe; prăjeşte-le în ulei de floarea-soarelui încins şi scoate-le pe o hârtie absorbantă.
Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie cu ulei de măsline. Adaugă ardeiul iute, roşiile tăiate cubuleţe şi căleşte totul la foc mare. Pune cozile de creveţi şi vânătă prăjită. Presară pătrunjelul tocat mărunt şi toarnă zeama în care au fiert creveţii.
Redu flacăra şi aşază în tigaie pastele fierte al den te, pune sare şi piper, după gust, apoi lasă totul să mai fiarbă câteva minute, adăugând puţină zeamă dacă este nevoie, pentru ca pastele să absoarbă bine aromele.
Paste paccheri cu creveţi şi vinete
Poftă bună!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/paste-paccheri-cu-creveti-si-vinete html