Gulaș de gâscă: Un preparat tradițional și savuros – un preparat plin de savoare, originar din bucătăria central-europeană, fiind foarte popular în Ungaria și Transilvania. Această rețetă combină carnea suculentă de gâscă cu legume și condimente, rezultând un fel de mâncare consistent și reconfortant. Prepararea gulașului necesită timp și răbdare, dar rezultatul final va fi […]
Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb
PrinteazaPaste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb din: linguine uscate, uei de măsline, pancetta sau bacon afumat, usturoi, ardei iuţi roşii, moluşte, vin alb, pătrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 455 g linguine uscate
- ulei de măsline
- 4 felioare de pancetta sau de bacon afumat
- 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt
- 2 ardei iuţi roşii, mărunţiţi
- 680 g moluşte
- 2 pahare de vin alb
- 1 mână bună de pătrunjel, tocat mare
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Paste cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb: Fierbeţi pastele linguine în apă clocotită cu sare până se fac „al dente“. între timp, încingeţi o tigaie şi adăugaţi câteva linguri bune de ulei, iar apoi pancetta.
Prăjiţi până se rumeneşte, apoi puneţi usturoiul şi ardeii iuţi. După ce s-au înmuiat puţin, adăugaţi moluştele. Amestecaţi, apoi turnaţi vinul alb.
Puneţi capacul şi mai gătiţi vreme de încă vreo 2 minute până când moluştele s-au deschis — aruncaţi-le pe acelea ale căror cochilii au rămas închise.
Luaţi de pe foc şi adăugaţi linguinele bine scurse. Presăraţi şi pătrunjelul, asezonaţi şi serviţi cu tot cu zeama lăsată la gătit.
Pofta buna!