Paste penne integrale cu pui si ardei

Printeaza

O reteta gustoasa de paste penne integrale cu pui si ardei din: paste penne integrale, piept de pui, ardei iute, ardei gras, ardei capia, rosii, faina, vin alb demisec, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, sos de soia si sos de ardei iute.

Ingrediente:Paste penne integrale cu pui si ardei

  • 300 g paste penne integrale
  • doi piepţi de pui
  • un ardei iute
  • un ardei capia
  • un ardei gras
  • două roşii
  • două linguri cu făină
  • 100 ml vin alb demisec
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • sos de soia
  • sos de ardei iute

 

Mod de preparare:

Piepţii de pui se dezosează, se spală, se taie bucăţi potri­vite şi se condimentează. Se trec prin făină, se scutură ca să elimine excesul şi se pun la prăjit în patru linguri cu ulei.

Se amestecă din când în când ca să nu se ardă şi să se prăjească bine pe toate părţile. Se adaugă ardeii tăiaţi rondele, sare şi piper.

Se călesc câteva minute, se toarnă vinul alb şi se lasă pe foc până se evaporă vinul. Se adaugă roşiile tăiate felii, se mai prăjesc două minute şi se iau de pe foc.

Pastele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare. Intr-un bol mai mare se pun pastele, amestecul de carne cu legume, sare şi piper.

Se adaugă pătrunjel proaspăt tocat, se amestecă şi se serveşte imediat. Cand se prajeste puiul se mai poate adauga sos de soia sau sos de ardei iute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.