Paste cu pesto in 4 culori
PrinteazaPaste cu pesto in 4 culori din: broccoli, mazare, dovlecel, busuioc, parmezan, ulei, usturoi, nuci de pin, paste, rosii, masline.
Ingrediente:
- 100 g broccoli
- 65 g mazăre congelară
- 1 dovlecel, răzuit
- 50 g spanac proaspăt
- 50 g frunze de busuioc, plus pentru servit
- 50 g parmezan
- 175 ml ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi, tocat
- 50 g nuci de pin, plus pentru servit
- 400 g paste fusilli lunghi
- 225 g roşii cireaşă
- 60 g măsline negre fără sâmburi
Mod de preparare Paste cu pesto in 4 culori:
Intr-un vas cu apă clocofindă pune broccoli şi fierbe 1 min., apoi adaugă mazărea 1 min. Scurge de lichid şi clăteşte rapid subjetdeapă rece.
Intr-un tocător electric pune broccoli, mazărea, spanacul, busuiocul, parmezanul, uleiul de măsline, usturoiul, zeama şi coaja de lămâie nucilede pin şi mărunţeşte până când obţii o pastă omogenă.
Diluează cu 2 linguri apă rece dacă sosul e prea gros.
Fierbe pastele conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj şi apoi scurge-le de licihid.
Intre timp, stropeşte roşiile cu ulei şi dă-le la grillul încins 5 minute sau până când sunt gata să se spargă.
Cu vasul luat de pe foc combină pastele cu roşiile, măslinele şi jumătate din sosul pesto.
Nu e necesar să mai încălzeşti sosul pesto-gustul e mai bun rece şi răcoritor.
Pofta buna!