Paste cu pesto in 4 culori

Printeaza

Paste cu pesto in 4 culori din: broccoli, mazare, dovlecel, busuioc, parmezan, ulei, usturoi, nuci de pin, paste, rosii, masline.

Ingrediente:

  • 100 g broccoli
  • 65 g mazăre congelară
  • 1 dovlecel, răzuit
  • 50 g spanac proaspăt
  • 50 g frunze de busuioc, plus pentru servit
  • 50 g parmezan
  • 175 ml ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi, tocat
  • 50 g nuci de pin, plus pentru servit
  • 400 g paste fusilli lunghi
  • 225 g roşii cireaşă
  • 60 g măsline negre fără sâmburi

 

Mod de preparare Paste cu pesto in 4 culori:

Intr-un vas cu apă clocofindă pune broccoli şi fierbe 1 min., apoi adaugă mazărea 1 min. Scurge de lichid şi clăteşte rapid subjetdeapă rece.

Intr-un tocător electric pune broccoli, mazărea, spanacul, busuiocul, parmezanul, uleiul de măsline, usturoiul, zeama şi coaja de lămâie nucilede pin şi mărunţeşte până când obţii o pastă omogenă.

Diluează cu 2 linguri apă rece dacă sosul e prea gros.

Fierbe pastele conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj şi apoi scurge-le de licihid.

Intre timp, stropeşte roşiile cu ulei şi dă-le la grillul încins 5 minute sau până când sunt gata să se spargă.

Cu vasul luat de pe foc combină pastele cu roşiile, măslinele şi jumătate din sosul pesto.

Nu e necesar să mai încălzeşti sosul pesto-gustul e mai bun rece şi răcoritor.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.