Paste cu pesto şi sardele
PrinteazaO reteta de paste cu pesto si sardele din: paste, rosii, fileuri de sardele, telina, usturoi, capere, seminte de pin, busuioc, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper si zahar.
- 500 g paste scurte (penne, fussili, farfale)
- 500 g rosii
- 10 fileuri de sardele
- 1 tulpina de telina
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura capere
- 60 g seminte de pin (sau de floarea soarelui)
- 1 legatura de busuioc proaspat
- 1 legatura de patrunjel verde
- 75 ml ulei de masline
- sare
- piper
- zahar
Mod de preparare:
Fierbe macaroanele în apă cu sare până au consistenţă al dente, apoi lasă-le să se scurgă. Intre timp, opăreşte roşiile şi curăţă-le de pieliţă. Taie în bucăţi ţelina curăţată şi spălată, zdrobeşte usturoiul şi clăteşte sardelele sub jet de apă.
Mixeeză în robotul de bucătărie toate ingredientele ie mai sus, împreună cu caperele, seminţele de pin. frunzele de busuioc, pătrunjelul şi uleiul.
Asezonează cu sare, piper, puţin zahăr, apoi amestecă sosul de roşii astfel preparat cu pastele calde sau reci. Serveşte cu parmezan ras.
Paste cu pesto şi sardele
Pofta buna!