Paste picante cu creveti
PrinteazaPaste picante cu creveti din: spaghete, rosii, creveti, usturoi, ardei, busuioc, patrunjel, ulei.
- 200 g spaghete
- 400 g roşii cuburi
- 300 g creveţi decorticaţi
- 3-4 căţei de usturoi
- 3-4 ardei iuţi
- 1 lingură busuioc uscat
- 1 legătură pătrunjel
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Se pun într-un wok 3-4 linguri ulei de măsline. Se adaugă usturoiul pisat şi ardeii curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt şi se lasă să-şi elibereze aroma.
Se adaugă apoi creveţii. Dacă sunt proaspeţi, se toarnă puţină apă; dacă sunt congelaţi, e suficientă apa pe care şi-o vor lăsa. Se lasă pe foc 1-2 minute, până devin uşor roşii.
Se scot creveţii deoparte şi în zeama rămasă se adaugă roşiile, sare, piper şi busuioc. Când scade toată zeama, îşi schimbă uşor culoarea şi capătă consistenţa unui sos, se dă deoparte şi se adaugă creveţii.
Se fierb pastele, apoi se trec prin jet de apă rece. Se pun pastele pe un platou, se adaugă sosul deasupra şi se presară pătrunjel verde tocat fin.
Pastele se pot servi amestecate cu sosul şi pătrunjelul.
Pofta buna!