Paste picante cu chiftele
PrinteazaPaste picante cu chiftele din: penne, sare, piper, carnati proaspeti, pesmet, ulei de masline, ardei gras, rosii cherry, usturoi, ruccola, parmezan.
- 400 g penne
- sare
- piper
- 500 g carnati proaspete
- circa 75 g pesmet
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ardei gras rosu
- 200 g rosii cherry
- 1 catel de usturoi
- 100 g ruccola
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scoate carnea din cârnaţi şi, cu mâinile umede, se modelează biluţe. Se aplatizează puţin şi se tăvălesc prin pesmet. Intr-o tigaie de teflon se încing 2 linguri de ulei şi se prăjesc chiftelele 2-3 min. pe fiecare parte.
Se taie în două ardeiul, se curăţă de cotor şi seminţe şi pulpa se taie fâşii. Se taie în două roşiile cherry. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se căleşte în restul de ulei cca 2-3 min. Impreună cu ardeiul gras şi roşiile. Se curăţă ruccola şi se mărunţesc frunzele. Se scurg pastele şi se păstrează puţină apă de la fiert.
Se amestecă pastele şi ruccola cu legumele (eventual se mai adaugă apă de la paste), se sărează şi se piperează. Chiftelele se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se repartizează pe farfurii şi se aşază alături pastele cu legume; se presară parmezan.
Paste picante cu chiftele
Pofta buna!