Paste picante cu gogosari
PrinteazaO reteta gustoasa de paste picante cu gogosari, costita afumata, ulei, usturoi, ceapa, telina, zeama de lamaie, cimbru, sare, piper.
- 200 g costiţă afumată
- 2 gogoşari proaspeţi
- 300 g paste tagliatelle
- 2 linguri ulei
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă
- tije de ţelină
- 1 lingură zeamă de lămâie
- cimbru proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie costiţa fâşii şi se rumeneşte în tigaie fără adaos de grăsime, apoi se scoate pe un prosop absorbant, pentru a îndepărta surplusul de grăsime rezultat în timpul prăjirii.
In grăsimea rămasă în tigaie, se călesc uşor ceapa tăiată rondele, usturoiul zdrobit, gogoşarii tăiaţi fâşii şi tijele de ţelină, fără a se insista prea mult legumele trebuie să rămână tari.
Separat, se fierb pastele în apă cu sare, respectând indicaţiile de pe pachet, se scurg de apă şi se amestecă cu legumele călite.
Se asezonează cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Pofta buna!
<