Paste picante cu parmezan
PrinteazaPaste picante cu parmezan din: spanac, ardei, paste, ulei, sare, piper, parmezan.
- 300 g spanac
- 2 ardei iuţi
- 500 g paste scurte
- sare şi piper
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură cimbru uscat
- 75 g parmezan întreg
Mod de preparare:
Se spală spanacul. Ardeiul se taie pe lung şi se îndepărtează seminţele, apoi se taie fâşii subţiri.
Pastele se fierb al dente într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Apoi se răstoarnă în strecurătoare şi se lasă să se scurgă, dar nu se aruncă apa în care au fiert.
Se amestecă uleiul de măsline cu ardeiul iute şi cimbrul; apoi se adaugă spanacul şi 2-3 linguri din apa păstrată. La această compoziţie se adaugă pastele.
Se condimentează cu sare şi piper. Parmezanul se aşază peste paste.
Pofta buna!