Paste picante cu rosii
PrinteazaPaste picante cu rosii din: ardei iute, unt, paste cu rosii, sare, parmezan, patrunjel, piper asortat.
Ingrediente:
- 1 ardei iute
- 80-100 g unt
- 500 g paste cu rosii
- sare
- 80 g parmezan
- 2 linguri patrunjel tocat
- patrunjel verde
- piper asortat proaspat macinat
Mod de preparare:
Se curata ardeiul iute de cotoare si seminte si se toaca pulpa. Se taie untul rece in bucatele si se topeste intr-o craticioara; se lasa sa fiarba la foe moale, cca 10 min.
Se trece apoi printr-un tifon umed si se reaseaza in tigaie. Se incinge untul astfel clarificat si se adauga ardeiul iute; se prajeste.
Intr-o oala mare se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare.
Cand docoteste, se adauga pastele si se lasa sa fiarba al dente (cca 8 min.), conform indicatiilor de pe ambalaj.
lasa apoi sa se scurga (pastrand cca 80 ml din apa de la fiert). Pastele se tree prin jet de apa rece si se scurg din nou.
incinge untul picant intr-o tigaie mare si adanca si se adauga pastele; se prajesc putin si se toarna apa de la fiert.
presara apoi 2 linguri de cascaval ras si se amesteca pana ce amestecul ajunge sa inveleasca pastele.
repartizeaza imediat pe farfurii si se presara restul de cascaval, patrunjel si piper.
Paste picante cu rosii
Pofta buna!