Paste picante cu somon in sos de smantana
PrinteazaPaste picante cu somon in sos de smantana din: ceapa, usturoi, ardei iute, taitei, sare, piper, unt, vin alb, supa, smantana, emmentaler, file de somon, suc de lamaie si ceapa verde.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei iute rosu
- 400 g taitei subtiri
- sare
- piper
- 2 linguri unt
- 100 ml vin alb
- 125 ml supa
- 150 g smantana
- 150 g emmentaler ras
- 400 g file de somon fara piele
- 1-2 linguri suc de lamaie
- 1/2 legatura ceapa verde
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul. Se curăţă ardeiul iute, se crestează pe mijloc, se curăţă de seminţe, se spală sub jet de apă rece şi se taie apoi fâşii.
Se fierb pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, timp de 10 min.
Se topeşte într-o oală 1 lingură de unt şi se călesc ceapa şi usturoiul, amestecând.
Se stinge cu vin şi supă şi se înglobează smântână; se lasă să fiarbă la foc moale 5 min.
Se adaugă în final caşcavalul şi se amestecă în sos, lăsându-l să se topească. Se condimentează.
Se spală peştele, se şterge şi se taie fâşii; se prăjeşte împreună cu ardeiul, într-o lingură de unt topit, timp de 2-3 min., amestecând.
Se adaugă sare, piper şi suc de lămâie. Se spală ceapa verde, se şterge şi se taie rondele.
Se lasă să se scurgă pastele şi se servesc alături de peşte şi sosul de smântână. Se presară ceapă verde.
Paste picante cu somon in sos de smantana
Pofta buna!