Paste picante cu somon in sos de smantana

Printeaza

Paste picante cu somon in sos de smantana din: ceapa, usturoi, ardei iute, taitei, sare, piper, unt, vin alb, supa, smantana, emmentaler, file de somon, suc de lamaie si ceapa verde.

 

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 400 g taitei subtiri
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 100 ml vin alb
  • 125 ml supa
  • 150 g smantana
  • 150 g emmentaler ras
  • 400 g file de somon fara piele
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • 1/2 legatura ceapa verde

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul. Se curăţă ardeiul iute, se crestează pe mijloc, se curăţă de seminţe, se spală sub jet de apă rece şi se taie apoi fâşii.

Se fierb pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, timp de 10 min.

Se topeşte într-o oală 1 lingură de unt şi se călesc ceapa şi usturoiul, amestecând.

Se stinge cu vin şi supă şi se înglobează smântână; se lasă să fiarbă la foc moale 5 min.

Se adaugă în final caşcavalul şi se amestecă în sos, lăsându-l să se topească. Se condimentează.

Se spală peştele, se şterge şi se taie fâşii; se prăjeşte împreună cu ardeiul, într-o lingură de unt topit, timp de 2-3 min., amestecând.

Se adaugă sare, piper şi suc de lămâie. Se spală ceapa verde, se şterge şi se taie rondele.

Se lasă să se scurgă pastele şi se servesc alături de peşte şi sosul de smântână. Se presară ceapă verde.

Paste picante cu somon in sos de smantana

Paste_picante_cu_somon_in_sos_de_smantana

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.