Paste cu piept de pui si legume la tigaie
PrinteazaPaste cu piept de pui si legume la tigaie din: paste farfalle, piept de pui, ardei gras galben, ardei gras roşu, unt, mazăre, boia, piper alb măcinat, pătrunjel verde, sare.
- 400 g paste farfalle
- 400 g piept de pui
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roşu
- 100 g unt
- 200 g mazăre
- boia
- piper alb măcinat
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert pastele în apă cu sare. După ce s-au fiert, le scurgi, dar păstrezi zeama. Nu trebuie să le speli sub jet de apă, deoarece îşi pierd gustul.
Cureţi şi speli ardeii graşi, îi tai cubuleţe şi îi pui într-un bol.
Fierbi mazărea şi o scurgi. Speli pieptul de pui, îl usuci pe şerveţele de bucătărie şi îl tai bucăţele, încingi 50 g unt într-o tigaie încăpătoare, adaugi cubuleţele de ardei gras şi le căleşti 2-3 minute.
Adaugi mazărea şi mai laşi 3 minute. Pui legumele într-un bol. Topeşti în tigaie untul rămas şi prăjeşti bucăţile de pui.
Le condimentezi cu boia, piper alb şi sare după gust.
Pui legumele călite din bol, pastele, 4-5 linguri zeamă de la paste şi laşi totul să fiarbă 5 minute.
Dai vasul deoparte şi laşi să se răcorească. Serveşti pastele ornate cu pătrunjel tocat fin.
Pofta buna!