Paste cu piept de pui
PrinteazaO reteta de paste cu piept de pui din: spaghete, dovlecel, vanata, pipet de pui, ardei capia, usturoi, faina, vin alb demisec, rom, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, parmezan si nuci.
- 500 g spaghete colorate
- un dovlecel
- o vânătă mică
- două piepturi de pui
- doi ardei capia
- 4 căţei de usturoi
- făină
- 200 ml vin alb demisec
- două linguri de rom
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- parmezan
- nuci
Mod de preparare:
Ardeii capia se curăţă de seminţe şi se taie felii subţiri. Dovlecelul şi vânătă se taie în jumătăţi, apoi rondele subţiri; usturoiul se curăţă de foi, se feliază şi se prăjeşte în ulei încins împreună cu restul legumelor. Spaghetele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare.
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie cuburi, se condimentează şi se trec prin făină. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pune carnea de pui şi se prăjeşte pe toate părţile până devine aurie. Se toarnă vinul, se condimentează şi se lasă pe foc până se evaporă vinul.
Se iau de pe foc, se toarnă romul, se mai pun două minute pe foc, apoi se aşază peste paste împreună cu legumele prăjite şi cimbru după gust. Se servesc ca atare, cu parmezan ras sau nuci tocate.
Paste cu piept de pui
Pofta buna!