Paste cu portocale şi chiftele
PrinteazaO reteta de paste cu portocale si chiftele din: portocala, maghiran, ceapa, ou, carne tocata de vita, pemset, sare, piper, ulei de masline, paste, seminte de dovleac si unt.
- 1 portocala
- 6 crengute maghiran
- 1 ceapa
- 1 ou
- 500 g carne tocata de vita
- 3 linguri pesmet
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 300 g paste late
- 2 linguri seminte de dovleac
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Spălaţi portocala, curăţaţi o parte din coajă, iar restul daţi-o pe râzătoare, apoi stoarceţi portocala. Tocaţi măghiranul şi ceapa. Amestecaţi-le cu oul, carnea tocată, coaja rasă de portocală, pesmetul, sarea şi piperul şi frământaţi bine.
Cu mâinile umede, formaţi chifteluţe şi prăjiţi-le sţa. 10 minute în uleiul încins.
Intre timp, fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Prăjiţi seminţele de dovleac fără adaos de grăsime şi scoateţi-le pe o farfurie. Topiţi untul în tigaie. Scurgeţi pastele şi căliţi-le în unt.
Stingeţi-le cu sucul de portocală, fierbeţi-le puţin şi condimentaţi-le. Adăugaţi coaja de portocală rămasă şi seminţele, apoi serviţi-le alături de chifteluţe.
Paste cu portocale şi chiftele
Poftă bună!