Paste prăjite cu şuncă
PrinteazaPaste prăjite cu şuncă
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 1 ceapă
- 2 felii bacon
- 250 g paste subţiri
- sare
- 5 linguri parmezan ras
- 1 lingură pătrunjei tocat
- 8 linguri ulei de măsline
- 4 ouă
- piper
Preparare:
Paste prăjite cu şuncă: Tăiaţi cubuleţe dovlecelul şi ceapa, iar şunca fâşii. Fierbeţi pastele în apă cu sare, scurgeţi-le şi presăraţi-le cu 3 linguri de parmezan.
Adăugaţi dovlecelul, ceapa, sunca, patrunjelul si doua linguri de ulei. Lăsaţi totul să se răcorească până devine călduţ. Bateţi ouăle cu sarea şi piperul şi amestecaţi-le cu pastele.
Incingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie mare. Răsturnaţi acolo jumătate din cantitatea de paste şi prăjiţi-le circa 3 minute până când se pot desprinde de pe tigaie.
Puneţi-le pe o farfurie mare cu o paletă pentru clătite, răsuciţi-le şi prăjiţi-le şi pe partea cealaltă, alte 3 minute într-o lingură de ulei, până când partea inferioară capătă o culoare maronie, în vreme ce mijlocul este moale.
Prăjiţi restul pastelor în restul de ulei. Tăiaţi-le felii şi presăraţi-le cu parmezanul rămas. Foarte bine merge acum o salată cu legume proaspete.
Poftă bună!
O idee interesanta de paste. O sa fac si eu paste prajite.