Paste prăjite cu şuncă

Printeaza

Paste prăjite cu şuncă

Ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 2 felii bacon
  • 250 g paste subţiri
  • sare
  • 5 linguri parmezan ras
  • 1 lingură pătrunjei tocat
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 4 ouă
  • piper

Preparare:

Paste prăjite cu şuncă: Tăiaţi cubuleţe dovlecelul şi ceapa, iar şunca fâşii. Fierbeţi pastele în apă cu sare, scurgeţi-le şi presăraţi-le cu 3 linguri de parmezan.

Adăugaţi dovlecelul, ceapa, sunca, patrunjelul si doua linguri de ulei. Lăsaţi totul să se răcorească până devine călduţ. Bateţi ouăle cu sarea şi piperul şi amestecaţi-le cu pastele.

Incingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie mare. Răsturnaţi acolo jumătate din cantitatea de paste şi prăjiţi-le circa 3 minute până când se pot desprinde de pe tigaie.

Puneţi-le pe o farfurie mare cu o paletă pentru clătite, răsuciţi-le şi prăjiţi-le şi pe partea cealaltă, alte 3 minute într-o lingură de ulei, până când partea inferioară capătă o culoare maronie, în vreme ce mijlocul este moale.

Prăjiţi restul pastelor în restul de ulei. Tăiaţi-le felii şi presăraţi-le cu parmezanul rămas. Foarte bine merge acum o salată cu legume proaspete.

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. O idee interesanta de paste. O sa fac si eu paste prajite.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.