Paste cu praz şi sos de lămâie
PrinteazaO reteta de paste cu praz si sos de lamaie din: paste, ulei de masline, praz, cascaval, lamai, masline, ardei iute, sare si piper.
- 500 g paste
- 4 linguri ulei de masline
- 6 fire de praz
- 50 g cascaval ras
- 4 lamai
- 4 catei de usturoi
- 100 g masline
- 1 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru sos, căliţi în ulei prazul tăiat în rondele.
Când prazul s-a înmuiat, adăugaţi măslinele, ardeiul iute tocat şi usturoiul pisat. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi zeama de lămâie, sare şi piper, după gust.
Strecuraţi pastele, lăsaţi 3-4 linguri din apa în care au fiert. Adăugaţi caşcavalul ras şi turnaţi garnitura de praz.
Amestecaţi bine şi serviţi imediat în farfurii calde.
Paste cu praz şi sos de lămâie
Pofta buna!