Paste cu praz, usturoi si mascarpone
PrinteazaPaste cu praz, usturoi si mascarpone din: unt, ulei de masline, praz, usturoi, sare, piper negru, mascarpone, paste, parmezan.
Ingrediente:
- un cub mic de unt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 4 fire de praz medii, curăţate, spălate şi feliate oblic
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 200 g mascarpone
- 455 g paste
- 1 pumn de parmezan
Mod de preparare:
Puneţi untul şi uleiul de măsline într-o tigaie aproape încinsă, cu fundul gros. Adăugaţi prazul şi usturoiul, cu puţină sare, şi căliţi uşor, dar fără să se rumenească, timp de 5-10 minute.
Acoperiţi tigaia cu un capac, până când firele de praz devin moi şi dulci. Adăugaţi brânza mascarpone.
Lăsaţi-o să se topească uşor peste praz, până când se formează un sos oarecum dens. Gustaţi şi mai asezonaţi dacă e nevoie. Intre timp, fierbeţi al dente pastele în apă cu sare.
Puneţi-le peste sos şi amestecaţi uşor (dacă sosul vi se pare gros, adăugaţi puţin din apa în care aţi fiert pastele). Sosul ar trebui să le cuprindă în întregime. Presăraţi parmezan din belşug.
Pofta buna!