Paste cu praz
PrinteazaPaste cu praz cu: vanata, ulei de masline, rosii, praz, piper.
Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Prazul poate fi folosit într-o varietate largă de preparate culinare. Este adesea utilizat ca ingredient aromatic în supe, tocănițe, salate și mâncăruri cu legume. Părțile comestibile ale prazului includ partea albă a tulpinii și o parte a frunzelor verzi.
Consumul de praz poate aduce diverse beneficii pentru sănătate. Fiind bogat în fibre, poate contribui la sănătatea digestivă și la menținerea unui tranzit intestinal regulat. De asemenea, conține compuși sulfurați care au fost asociati cu proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii.
- 100 g paste cu formă de tub
- o vânătă
- 50 ml ulei de măsline
- 2 roşii
- 1/2 fir de praz
- piper după gust
Mod de preparare:
In apa clocotită şi puţin sărată, se răstoarnă pastele să fiarbă.
Intre timp, se călesc prazul tocat mărunt cu vânătă şi roşiile.
După ce au fiert, pastele se strecoară, se trec sub un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă foarte bine.
Apoi, se combină cu legumele călite, se adaugă uleiul de măsline, piperul, se amestecă şi se servesc calde.
Pofta buna!