Paste primavera cu busuioc si menta proaspata
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de paste primavera cu busuioc si menta proaspata din: paste, rosii, mozzarella, usturoi, ulei de masline, busuioc, menta, sare si piper.
- 500 g paste
- 8 roşii coapte, tari
- 350 g mozzarella, bulgăraşi sau o bucată întreagă
- 4 căţei de usturoi
- 8 linguri ulei de măsline
- 12 frunze de busuioc
- 6 frunze de mentă proaspătă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi roşiile puţin în apă clocotită, trecându-le, apoi, prin apă rece. înlăturaţi pieliţa, decojiţi uşor. Tăiaţi roşiile în două, scoateţi seminţele şi faceţi pulpa bucăţele, într-o cratiţă, marinaţi pulpa roşiilor cu usturoiul curăţat şi zdrobit, împreună cu 6 linguri de ulei de măsline, sare şi piper.
Peste roşii, adăugaţi bulgării de mozzarella. Dacă aveţi o bucată mare de brânză, tăiaţi-o în cuburi. Puneţi totul să se încălzească, aşezând cratiţa pe o baie de abur, la foc mic. în circa 30 min, mozzarella este aproape topită.
Daţi în clocot 5 l de apă cu sare şi puneţi pastele să fiarbă circa 10 min. Scurgeţi-le şi turnaţi-le peste roşiile călduţe. Adăugaţi frunzele de mentă şi de busuioc, rupte cu mâna (căci aroma este mai puternică) şi restul de ulei. Amestecaţi repede. Serviţi imediat.
Paste primavera cu busuioc si menta proaspata
Poftă bună!