Paste proaspete cu anghinare
PrinteazaO reteta de paste proaspete cu anghinare din: anghinare, tagliatelle, usturoi, rosie, frunze de busuioc, ulei de masline, sare, piper si parmezan.
- 8 anghinare in sos cu piper
- 400 g tagliatelle proaspete
- 4 catei de usturoi
- 1 rosie
- 10 frunze de busuioc
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper amestecat
- 50 g parmezan (pentru servire)
Mod de preparare:
Rupeti tijele anghinarelor si razuiti partea inferioara. Inlaturati primele foi si taiati anghinarele in felii subtiri. Puneti-le intr-o tigaie adanca, cu uleiul de masline si usturoiul curata si taiat in doua sau in trei.
Sarati si piperati, iar apoi acoperiti tigaia. Lasati totul la foc mic, circa 20 de minute amestecand frecvent. Intre timp, opăriţi roşia într o crăti cioară cu apă clocotită, curăţaţi-o de pieliţă şi de seminţe şi zdrobiţi pulpa. într-o oală cu copac, fierbeţi o cantitate mare de apă cu sare.
Puneţi tagliatellele şi ţineţi-le pe foc 4 min, din momentul în care încep să fiarbă. Scurgeţi-le rapid. Răsturnaţi pastele în tigaie, adăugaţi pulpa de roşie şi busuiocul tocat.
Amestecaţi cu grijă şi verificaţi ase- zonarea. Serviţi tagliatellele imediat, presărate cu parmezan ras.
Paste proaspete cu anghinare
Poftă bună!