Paste cu pui şi sos tomat

Printeaza

Paste cu pui şi sos tomat din: paste, spanac, piept de pui, ceapa, usturoi, ulei, rosii, apa, miez de nuca, busuioc, oregano, dafin, sare, piper, parmezan, busuioc.

Ingrediente:

  • 500 g paste ineluş
  • 500 g spanac
  • două piepturi de pui
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 150 ml ulei de măsline
  • 900 g roşii
  • 500 ml apă
  • 50 g miezuri de nucă
  • busuioc uscat
  • oregano
  • o frunză de dafin
  • sare, piper
  • parmezan
  • busuioc verde

 

Mod de Preparare Paste cu pui şi sos tomat:

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se opăresc în apă fierbinte, se curăţă de pieliţă şi se taie în cubuleţe.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi se călesc până când devin aurii.

Se adaugă carnea de pui, se căleşte timp de cinci minute, apoi se toarnă roşiile şi apa şi se pun frunza de dafin, sarea şi piperul.

Se lasă să fiarbă până când scade sosul, se presară o lingură de busuioc şi una de oregano uscat.

Se mai fierbe încă cinci minute, se opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se ţine la cald până în momentul servirii.

Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei, ca să nu se lipească între ele.

Se trec sub un jet de apă rece şi se pun la scurs într-o strecurătoare.

Se amestecă bine cu sosul de roşii, se presară miezurile de nucă tocate mărunt şi se servesc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.