Paste cu ragu de cârnaţi afumaţi
PrinteazaPaste cu ragu de cârnaţi afumaţi: Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Se pune carnea de la 4 cârnaţi de porc fărâmiţată şi se prăjeşte până se rumeneşte.
Se adaugă 1 căţel de usturoi feliat şi se mai prăjeşte 1 minut, apoi 1 linguriţă boia afumată, 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, 1 vârf de linguriţă fulgi de chilii şi se mai lasă pe foc 1 minut.
Se toarnă 400g de roşii tocate din conservă şi puţin vin roşu (opţional) şi se fierb 20 de minute. Se adaugă 16 legătură mică de pătrunjel tocat. Se pregătesc 150 g de rigatoni conform instrucţiunilor de pe pachet şi apoi se amestecă cu sosul.
Pofta buna!