Paste cu ragu de iepure

Printeaza

O reteta de paste cu ragu de iepure din: ulei de masline, iepure, usturoi, ceapa, fenicul, morcovi, pancetta, ienibahar, rozmarin, cimbru, vin rosu, pasta de tomate, supa de pui, mustar, pappardelle, patrunjel si parmezan.

Ingrediente:Paste cu ragu de iepure

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1   iepure de casă, tăiat în 8 bucăţi sare de mare şi piper negru
  • 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi
  • 2  cepe, curăţate şi tocate
  • 1 bulb de fenicul, curăţat şi tocat
  • 1 morcov, curăţat şi tocat
  • 75 g de pancetta, tăiată cubuleţe
  • 1  lingură de ienibahar, sfărâmat uşor
  • 2  fire de rozmarin tocate mărunt
  • 2 fire de cimbru
  • 250 ml de vin roşu
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 300 ml de supă de pui
  • 1 lingură de muştar franţuzesc
  • 500 g de pappardelle sau tagliatelle proaspete
  • 1 mână de pătrunjel, tocat mare
  • parmezan proaspăt ras

 

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă mare şi lată, cu baza groasă. Asezonaţi bucăţile de iepure cu sare şi piper şi prăjiţi-le 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Folosind o paletă, scoateţi-le din cratiţă şi aşezaţi-le pe un platou.

Adăugaţi în tigaie usturoiul, cepele, feniculul şi morcovul. Prăjiţi-le la foc mare 2-3 minute, până se înmoaie uşor, apoi adăugaţi pancetta şi continuaţi să le prăjiţi până se rumenesc, aproximativ 6-8 minute.

Adăugaţi ienibaharul, rozmarinul şi cimbrul, apoi puneţi din nou în tigaie bucăţile de iepure rumenite. Puneţi vinul şi pasta de tomate şi lăsaţi totul să clocotească până când lichidul scade la jumătate. Turnaţi supa, asezonaţi şi puneţi capacul. Lăsaţi cratiţa pe foc 20-30 de minute, până când carnea se frăgezeşte.

Scoateţi bucăţile de iepure şi aşezaţi-le pe un tocător. Când se răcesc, dezosaţi carnea şi rupeţi-oîn bucăţi mari. Dacă sosul este foarte subţire, lăsaţi-l să fiarbă la foc mic până se îngroaşă şi capătă o consistenţă uşor cremoasă. Aşezaţi din nou carnea de iepure în sos şi încălziţi-o. Amestecaţi muştarul şi adăugaţi sare şi piper, după gust.

Când este aproape gata de servire, aşezaţi pe foc o oală mare cu apă sărată. Adăugaţi pastele şi lăsaţi-le să fiarbă câteva minute, al dente. Scurgeţi-le bine şi amestecaţi-le cu ragu de iepure, asigurându-vă că sunt bine acoperite de sos.

Impărţiţi preparatul în platouri calde şi puneţi deasupra restul de ragu (dacă a rămas). Presăraţi câteva frunze de pătrunjel şi serviţi cu parmezan ras.

Paste cu ragu de iepure

Paste cu ragu de iepure

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.