Paste cu ragu şi spanac, la cuptor

Printeaza

Paste cu ragu şi spanac, la cuptor din: carnati de porc, passata, oregano, paste, spanac, sos de branza, nucsoara, parmezan si 1 ou.

Ingrediente:

  • 6 carnati de porc de calitate (cam 400 g), curatati de pielita
  • 680 de passata
  • 1 lingura de oregano, tocat (sau 1 lingurita uscat)
  • 500 g de paste
  • 400 g de spanac
  • 700 g sos de branza gata preparat
  • nucsoara, proaspat macinata
  • 100 g parmezan dat prin razatoare
  • 1 ou batut, pentru uns

 

Mod de preparare:

Se încinge o tigaie mare şi se rumenesc carnaţii folosind o lingură de lemn pentru a rupe carnea în bucăţi. Se scurge din tigaie grăsimea, se adaugă passata, se aduce la punctul fierbere, apoi se presară oregano, sare şi piper. Se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute.

Se fierb pastele cu 2 minute mai puţin decât scrie pe ambalaj, se păstrează puţină apă de la fiert, apoi se scurg, se răcoresc sub jet de apă rece şi se scurg din nou.

Intre timp, se toarnă un ibric de apă fiartă peste spanacul pus într-o strecurătoare; după ce acesta s-a înmuiat, se stoarce ca să se elimine excesul de apă.

Se amestecă pastele cu sosul de brânză şi un pic din apa de la fiert, ca să se mai subţieze. Se asezonează.

Intr-un vas termorezistent, se adaugă sosul de carne, apoi spanacul, nucşoară, sare şi piper. Apoi se presară o treime din parmezan, pastele cu brânză, nucşoară din nou şi, la final, restul de brânză rămasă. Se înveleşte în folie şi se congelează.

Se dezgheaţă la temperatura camerei cam 8 ore.

Se coace 40-45 de minute, până ce mâncarea este foarte fierbinte şi aurie.

Paste cu ragu şi spanac, la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.