Paste cu ragu vegetarian
PrinteazaPaste cu ragu vegetarian din: linte, praz, rosii, spaghete, spanac, ulei, usturoi, pasta de tomate, sos chili, piper, sare, busuioc, caju.
Ingrediente:
- 125 g linte rosie
- 1 fir de praz
- 400 g cubuleţe de roşii decojite
- 500 g spaghete
- 100 g spanac congelat mărunţit
- 50 ml ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 linguriţă sos chili
- piper negru măcinat
- sare de Himalaya
- 15 frunze de busuioc verde
- 50 g caju crud
Mod de preparare Paste cu ragu vegetarian:
Speli lintea şi o fierbi la foc mic, „al dente”. O clăteşti cu apă rece şi o scurgi în strecurătoare.
Căleşti rondelele de praz timp de 5 minute, în wok, în 2 linguri de ulei încins.
Când încep să se pătrundă, adaugi lintea, roşiile cu sosul, o cană de apă şi puţină sare.
Laşi să fiarbă la foc mediu, 5-10 minute. Adaugi piper, sos chiii, restul de ulei, usturoiul tocat mărunt şi pasta de tomate.
Laşi să fiarbă 5 minute, până se îngroaşă sosul. îl sărezi şi condimentezi, după care pui spanacul congelat şi laşi să mai fiarbă 1 minut.
Stingi focul şi adaugi busuiocul verde fin tocat. Serveşti sosul cu spaghetele, presărate cu caju mărunţit.
Pentru decor, foloseşte frunze de busuioc verde.
Pofta buna!