Paste ravioli cremoase cu ou

Printeaza

Paste ravioli cremoase cu ou din: aluat pentru paste, branza ricott, nucsoare, sare de mare, piper, trufa neagra, oua, unt si parmezan.

Această mâncare stârneşte întotdeauna exclamaţii de apreciere, deoarece gălbenuşurile sunt încă moi atunci când băgaţi furculiţa în ravioli — arată superb.

Paste ravioli cremoase cu ou

Ingrediente:

  • aluat pentru paste
  • 250 g brânză ricotta de bună calitate
  • un praf de nucşoară rasă
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat

opţional:

  • o linguriţă trufă neagră proaspătă, tocată
  • 12 ouă ecologice mari
  • 2 cuburi de unt
  • parmezan proaspăt ras pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Mai întâi preparaţi aluatul de paste. Fărâmiţaţi brânza ricotta într-un castron, presăraţi nucşoara, puţină sare şi trufa tocată.

Amestecaţi totul, gustaţi şi mai adăugaţi condimente, dacă e nevoie.

Când umplutura e gata, mergeţi la pagina 90, unde găsiţi instrucţiuni despre modelarea pastelor ravioli.

Dar în loc să întindeţi o foaie de 15 x 30 cm pentru a face 4 ravioli, întindeţi foi de 8 x 16 cm şi modelaţi pastele pe rând, deoarece sunt foarte fragile.

Puneţi câte o lingură de umplutură pe fiecare foaie şi apăsaţi-o uşor, cu spatele unei linguri umede, ca să faceţi o mică adâncitură.

Luaţi un ou şi, cu mare atenţie, separaţi albuşul de gălbenuş, lăsând albuşul deoparte (puteţi face mai târziu nişte bezele delicioase), apoi turnaţi gălbenuşul peste umplutura de ricotta, în adâncitura creată.

Impachetaţi perniţa în mod normal, cu mare atenţie ca să nu spargeţi gălbenuşul. Procedaţi la fel şi cu celelalte ravioli.

Aduceţi la fierbere apă sărată şi fierbeţi perniţele timp de câteva minute. Scoateţi una cu o lingură cu găuri şi apăsaţi-o uşor cu degetele.

Dacă simţiţi că gălbenuşul e foarte moale, înseamnă că pastele încă nu sunt gata. Dacă gălbenuşul dă semne că începe să se întărească, scoateţi perniţele pe o farfurie, păstrând puţin din apa în care au fiert.

Puneţi untul într-o tigaie mare şi încălziţi-l la foc mic. Adăugaţi pastele ravioli şi puţin din apa păstrată.

Lăsaţi să fiarbă în clocote mici până când perniţele se îmbracă în sosul de unt şi apă.

Serviţi pastele pe un platou mare, aşezat în mijlocul mesei, sau în farfurii individuale, presărate cu parmezan ras.

 

Paste ravioli cremoase cu ou

Paste ravioli cremoase cu ou

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.