Paste cu ricotta, busuioc si masline negre

Printeaza

O reteta de paste cu ricotta, busuioc si masline negre din: aluat de paste, busuioc, ricotta de bivolita, nucsoara, masline negre, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii si otet balsamic.

Ingrediente:Paste cu ricotta, busuioc si masline negre

  • aluat de paste
  • o legătură mare de busuioc proaspăt
  • 250 g ricotta de bivoliţă
  • 1/4 nucşoară rasă
  • o mână mică de măsline negre de calitate, curăţate de sâmburi şi tocate
  • 2 mâini de parmezan proaspăt ras
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline extravirgin
  • 2 cubuleţe de unt
  • ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
  • 400 g roşii foarte coapte, tăiate în două, curăţate de seminţe şi tocate mai mare
  • otet balsamic

 

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să preparaţi aluatul de paste şi să-l introduceţi la frigider în timp ce vă ocupaţi de umplutură.

Alegeţi frunzele de busuioc, iar pe cele mai mici şi delicate puneţi-le deoparte, într-o cană cu apă rece. Tocaţi mai mare frunzele mari şi partea superioară a tulpinilor, aruncând partea de jos. Puneţi jumătate din cantitatea de busuioc tocat într-un bol, împreună cu ricotta, nucşoara rasă, măslinele şi jumătate din parmezan. Condimentaţi cu sare şi piper, adăugând şi puţin ulei de măsline extravirgin. Lăsaţi amestecul deoparte până când sunteţi gata să umpleţi pastele.

Intindeti si umpleti pastele.

Pentru sos: Incălziţi la foc mic un cubuleţ de unt cu puţin ulei de măsline. Când untul începe să facă spumă, adăugaţi usturoiul tăiat felii şi restul de busuioc tocat. Peste un minut adăugaţi şi roşiile. Fierbeţi-le în clocote mici timp de 5 minute, până când s-au înmuiat. Veţi obţine un sos proaspăt, rustic, delicios. Gustaţi şi condimentaţi cu sare, piper şi puţin oţet balsamic.

Aduceţi la fierbere apă sărată într-o oală mare şi adăugaţi pastele caramelle. Fierbeţi-le timp de 2-3 minute, până când încep să plutească, apoi scoateţi-le cu grijă într-o strecurătoare, folosind o lingură cu găuri, şi păstraţi puţin din apa în care au fiert. Adăugaţi pastele la sosul de roşii aburind şi amestecaţi uşor.

Presăraţi o mână de parmezan, apoi scuturaţi cratiţa şi acoperiţi-o cu un capac pentru 30 de secunde, timp în care scoateţi farfuriile din dulap. Repartizaţi pastele în farfurii, presăraţi-le cu frunzele de busuioc păstrate şi serviţi imediat.

Paste cu ricotta, busuioc si masline negre

Paste cu ricotta, busuioc si masline negre

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.