Paste cu ricotta şi dovlecei
PrinteazaO reteta de paste cu ricotta si dovlecei din: ulei de masline, salota, dovlecei, usturoi, paste, buduioc, coaja rasa de lamaie, parmezan, seminte de pin si ricotta.
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 şalotă, tocată fin
- 4 dovlecei, tăiaţi pe jumătate şi feliaţi fin
- 3 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 300g din pastele preferate
- 1 legătură mică de busuioc, tocat (se păstrează câteva fire întregi, pentru decor)
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 50 g de parmezan, ras, plus extra pentru servire
- 50 g seminţe de pin, prăjite
- 250 g de ricotta
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se sotează şalota şi dovleceii opt minute, până se înmoaie. Când încep să capete culoare, se adaugă usturoiul şi se mai lasă două minute.
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurg bine, dar se păstrează deoparte puţină apă. Se amestecă pastele cu dovleceii şi cu busuiocul, coaja rasă de lămâie, parmezanul şi seminţele de pin. Se asezonează, se presară bucăţele de ricotta şi se amestecă uşor. Se serveşte cu parmezan presărat. Se decorează cu frunze întregi de busuioc.
Paste cu ricotta şi dovlecei
Pofta buna!