Paste cu vinete, rosii si ricotta din: paste risoni (în formă de orez), vinete, roşii cubuleţe în bulion, ricotta, usturoi, ulei de masline, sare gronjoasa, piper negru macinat, busuioc verde. Ingrediente: 300 g paste risoni (în formă de orez) 2 vinete de dimensiune medie 1 cutie (400 g) roşii cubuleţe în bulion 200 g ricotta 2 căţei de usturoi […]
Paste cu ricotta, seminte de pin si parmezan
PrinteazaPaste cu ricotta, seminte de pin si parmezan din: brânză ricotta, ou, parmezan, seminţe de pin, plante aromatice amestecate (busuioc verde şi purpuriu, pătrunjel), nucşoară, paste ravioli, ulei de măsline extravirgin.
Ingrediente:
- 400 g brânză ricotta
- 1 gălbenuş de ou
- 2 mâini zdravene de parmezan ras
- 2 mâini de seminţe de pin, prăjite şi zdrobite
- 3 mâini mari de plante aromatice amestecate (busuioc verde şi purpuriu, pătrunjel)
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- un vârf de cuţit de nucşoară
- paste ravioli proaspete
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Cu ajutorul unei furculiţe, bateţi laolaltă ricotta, gălbenuşul de ou şi cea mai mare pirte din parmezan, până când compoziţia capătă o textură uşoară şi cremoasă.
Adăugaţi seminţele de pin şi ierburile, asezonaţi cu grijă, punând sare, piper şi nucşoară.
Umileţi fiecare ravioli cu câte o linguriţă cu vârf din această umplutură şi fierbeţi pastele în apă clocotită cu sare timp de 3-4 minute.
Serviţi-le presărate cu ulei de măsline extravirgin şi cu restul de parmezan.
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste cu vinete, rosii si ricotta
Paste cu sos de rosii, spanac si branza ricotta
Paste cu sos de rosii, spanac si branza ricotta din: usturoi, praf de ardei iute roşu, ulei de masline, conserve de roşii prunişoare întregi, oţet din vin roşu, sare, piper negru, paste tagliatelle, spanac proaspăt, brânză ricotta proaspătă, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 căţel mare de usturoi, tocat puţin praf de ardei iute roşu ulei de măsline 2 conserve de roşii […]
Pofta buna!