Paste cu rosii, ardei iute, ansoa si busuioc
PrinteazaPaste cu rosii, ardei iute, ansoa si busuioc din: linguine uscate, usturoi, ardei iuţi roşii mici uscaţi, oregano uscat, ulei de măsline extravirgin, roşii, măsline negre, capere, fileuri de anşoa, busuioc proaspăt, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 455 g linguine uscate, de cea mai bună calitate
- 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 2-3 ardei iuţi roşii mici uscaţi, mărunţiţi
- 1 linguriţă de oregano uscat
- ulei de măsline extravirgin
- 2 conserve de 400 g cu roşii, scurse şi tocate bucăţi
- 2 mâini zdravene de măsline negre mari, fără sâmburi
- 1 mână zdravănă de capere, înmuiate bine în apă şi scurse
- 12 fileuri de anşoa, tocate mare
- 1 mână bună de busuioc proaspăt
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Fierbeţi linguinele în apă clocotită cu sare până se fac „al dente“. între timp, prăjiţi usturoiul, ardeii iuţi roşii şi oregano în puţin ulei de măsline, până când s-au înmuiat.
Adăugaţi roşiile şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic. Mai puneţi şi măslinele, caperele şi anşoa şi continuaţi să fierbeţi încă 4 sau 5 minute, până veţi obţine un sos de roşii cu o consistenţă minunată.
Luaţi vasul de pe foc, puneţi linguinele scurse în această compoziţie şi amestecaţi-le până vor fi acoperite în întregime cu sos.
Rupeţi busuiocul şi puneţi-l deasupra, asezonaţi şl stropiţi cu puţin ulei de măsline extravirgin de calitate superioară.
Pofta buna!