Paste cu rosii, ardei iute, ansoa si busuioc

Printeaza

Paste cu rosii, ardei iute, ansoa si busuioc din: linguine uscate, usturoi, ardei iuţi roşii mici uscaţi, oregano uscat, ulei de măsline extravirgin, roşii, măsline negre, capere, fileuri de anşoa, busuioc proaspăt, sare, piper negru.

Paste cu rosii, ardei iute, ansoa si busuioc

Ingrediente:

  • 455 g linguine uscate, de cea mai bună calitate
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 2-3 ardei iuţi roşii mici uscaţi, mărunţiţi
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • ulei de măsline extravirgin
  • 2 conserve de 400 g cu roşii, scurse şi tocate bucăţi
  • 2 mâini zdravene de măsline negre mari, fără sâmburi
  • 1 mână zdravănă de capere, înmuiate bine în apă şi scurse
  • 12 fileuri de anşoa, tocate mare
  • 1 mână bună de busuioc proaspăt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

 

 

Mod de preparare:

Fierbeţi linguinele în apă clocotită cu sare până se fac „al dente“. între timp, prăjiţi usturoiul, ardeii iuţi roşii şi oregano în puţin ulei de măsline, până când s-au înmuiat.

Adăugaţi roşiile şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic. Mai puneţi şi măslinele, caperele şi anşoa şi continuaţi să fierbeţi încă 4 sau 5 minute, până veţi obţine un sos de roşii cu o consistenţă minunată.

Luaţi vasul de pe foc, puneţi linguinele scurse în această compoziţie şi amestecaţi-le până vor fi acoperite în întregime cu sos.

Rupeţi busuiocul şi puneţi-l deasupra, asezonaţi şl stropiţi cu puţin ulei de măsline extravirgin de calitate superioară.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.