Paste cu rosii, masline si crevete
PrinteazaPaste cu rosii, masline si crevete din: creveti, paste, vin, apa, usturoi, ulei de masline, rosii, masline negre, capere, oregano, sare, piper.
- 350 gr creveti
- 1 pachet paste
- 1 cana vin alb
- 1 cana de apa
- 1 lingura usturoi tocat
- ulei de masline
- 800 gr rosii tocate
- 1/2 cana de masline negre tocate
- 1 lingura capere
- 1 lingura oregano
- sare si piper
Mod de preparare:
Curata 250 g de creveti. Intr-o tigaie mica, amesteca toate cochiliile cu 1 cana de vin alb si 1 cana de apa.
Lasa totul la fiert 10 minute, apoi strecoara si pastreaza lichidul.
Caleste o lingura de usturoi tocat in putin ulei de masline, adauga sucul de vin si de creveti, o conserva de 800 g de rosii tocate, fara sos, 1/2 de cana de masline negre tocate, 1 lingura de capere.
Lasa totul la fiert 10 minute, adauga crevetii si o lingura de oregano proaspat, tocat (sau o lingurita uscat), si mai lasa pe foc 1 minut. Amesteca bine cu pastele, sare, piper si apa de la fiert, daca mai e nevoie.
Paste cu rosii, masline si crevete
Pofta buna!