Paste cu roşii picante şi spanac
PrinteazaO reteta de paste cu rosii picante si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi fulgi de chilli, paste penne integrale, rosii, vin rosu, oregano, spanac si parmezan.
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 ceapa, taiata fin
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1/2 lingurita fulgi de chilli
- 200 g de paste penne integrale
- 400 g de rosii bucati, din conserva
- 100 ml de vin rosu
- 1/2 lingurita de oregano uscat
- 125 frunze de spanac tanar
- 25 g parmezan, ras
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se prăjesc uşor ceapa, usuroiul şi fulgii de chilii, amestecând regulat, timp de cinci minute (se poate adăuga apa dacă încep să se lipească).Se pregătesc pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se adaugă în tigaie roşiile, vinul, oregano şi se amestecă.
Se lasă la fiert 10 minute, amestecând din când în când.Se adaugă spanacul în tigaie şi se lasă unul-două minute, până se înmoaie. Se scurg pastele şi se pun în tigaia cu sos. Se amestecă pentru a se omogeniza ingredientele, se presară parmezan ras şi se serveşte.
Paste cu roşii picante şi spanac
Pofta buna!