Paste cu roşii uscate şi sos pesto

Printeaza

O reteta de Paste cu roşii uscate şi sos pesto din: penne, bacon, rosii usate, frunze de rucola, seminte de pin, frunze de busuioc, parmezan, ulei de masline si usturoi.

Ingrediente:

  • 300 g penne sau alte paste scurte
  • 8 felii subtiri de bacon
  • 1 borcan de rosii uscate intregi
  • frunze de rucola, pentru servit

pentru sosul pesto:

  • 75 g seminte de pin
  • 100 g frunze de busuioc
  • 500 g parmezan
  • 200 ml ulei de masline
  • 3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Pregăteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Intre timp, prepară sosul pesto. Incinge o tigaie mică şi rumeneşte fără ulei seminţele de pin, cel mult 2 minute, până îşi eliberează aroma. Apoi adaugă uleiul de măsline extravirgin, împreună cu restul ingredientelor pentru sos, într-un blender şi mixează până obţii un sos omogen şi parfumat. Asezonează după gust.

Intr-o tigaie încinsă, fără ulei, rumeneşte feliile de bacon, până devin crocante. După ce au fiert, aşază pastele în bolurile pentru servit, adaugă câteva linguri de pesto şi amestecă până când toate pastele sunt acoperite de sos. Scurge roşiile uscate din borcan şi presară câteva bucăţi peste paste.

Aşază în fiecare bol câte 2 felii de bacon crocant şi serveşte cu frunze de rucola presărate.

Paste cu roşii uscate şi sos pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.