Paste cu salată verde şi ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu salata verde si ciuperci din: paste, salata verde, ciuperci, ulei, otet de mere, usturoi, gogosar, patrunjel verde, pasta de tomate, miere, cimbru, sare si piper.
- 500 g paste scurte
- 2 salate verzi
- 300 g ciuperci proaspete sau uscate
- 4 linguri ulei
- 2 lingurite otet de mere
- 3 catei de usturoi
- 1 gogosar acru
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingura pasta de tomate – optional
- 1 lingurita miere – optional
- 1 lingurita cimbru uscat – optional
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, scurgeţi-le de apă şi puneţi-le într-un castron mai mare.
Căliţi ciupercile curăţate şi tăiate în sferturi în ulei. Dacă folosiţi ciuperci uscate, acestea trebuie mai întâi ţinute câteva ore la rehidratat.
Adăugaţi usturoiul pisat, gogoşarul tăiat în fâşii, sare şi piper. Când a scăzut apa pe care au lăsat-o ciupercile, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi amestecul la răcit.
Spălaţi salata şi rupeţi-o în fâşii. Puneţi salata în castronul cu pastele, împreună cu amestecul cu ciuperci şi amestecaţi pentru omogenizare.
Stropiţi cu oţet şi presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Pentru ca sosul să fie mai gustos, puteţi adăuga peste ciupercile călite puţină pastă de tomate amestecată cu miere şi cimbru uscat.
Paste cu salată verde şi ciuperci
Pofta buna!