Paste scoică cu carne şi sos
PrinteazaO reteta delicioasa de paste scoica cu carne de porc si sos din: paste scoica, muschi de porc afumat, costita afumata, bacon, rosii, ardei capia, ceapa, ardei iute, pasta de tomate, boia dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui si cimbru.
- 500 g paste scoică
- 500 g muşchi de porc afumat
- 200 g costiţă afumată
- 200 g bacon
- 4 roşii
- un ardei capia
- două cepe
- un ardei iute mic
- pastă de tomate
- un vârf de linguriţă de boia dulce
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- cimbru
Mod de preparare:
Pastele se fierb, se clătesc cu apă rece şi se pun într-o stre¬curătoare. Muşchiul afumat, baconul şi costiţa afumată se taie bucăţi mici şi se pun într-un castron.
Cepele se curăţă de foi, se taie bucăţi potrivite şi se pun într-un vas. Ardeiul capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se taie jumătăţi şi se pun lângă ceapă.
Se încing patru linguri cu ulei într-o cratiţă, se pun legumele tăiate şi se călesc până se înmoaie. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în sferturi, pasta de tomate, boiaua dulce, sare şi piper după gust.
Se adaugă o cană de apă şi se lasă să fiarbă legumele până scade puţin sosul format, se pasează şi se adaugă carnea.
Se fierbe totul încă 15 minute, apoi se opreşte focul. Pastele se servesc imediat, cu sosul de carne şi roşii, presărate cu cimbru.
Paste scoică cu carne şi sos
Pofta buna!