Paste scoici cu mazare si conopida
PrinteazaPaste scoici cu mazare si conopida din: nuca, paste tip scoici, conopida, morcov, mazare, ulei de masline, patrunjel, usturoi, sare, piper, parmezan.
- 1/2 cană de miez de nucă
- 250 g de paste tip scoici
- 1/2 căpăţână de conopidă (circa 450 g)
- 1 morcov mare, tăiat în rondele foarte subţiri
- 1 cană de boabe de mazăre congelate sau 80 g de mazăre păstăi crude
- 1/4 cană de ulei de măsline
- 1/4 cană de pătrunjel proaspăt tocat
- 1 căţel de usturoi mărunţit
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/4 linguriţă de piper negru măcinat
- 1/4 cană de parmezan ras
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 170°C. Presară miezul de nucă pe o tavă de copt. Coace-l până când îi simţi aroma şi începe să se rumenească, circa 5 minute. Apoi lasă-l deoparte să se răcească.
Prepara pastele după indicaţiile de pe ambalaj. Cu 5 minute înainte să fie gata, adaugă în apă conopida şi morcovul. In ultimele 2 minute de fiert pune şi boabele de mazăre. Scoate cu un polonic 1/2 cană din lichidul din vas şi pune-l deoparte.
Strecoară pastele şi legumele. Răstoarnă-le în bol şi adaugă uleiul, pătrunjelul, usturoiul, sarea, piperul negru măcinat şi lichidul păstrat. Amestecă bine.
Serveste-le fierbinţi şi presară pe fiecare porţie miez de nucă şi parmezan.
Paste scoici cu mazare si conopida
Pofta buna!