Paste cu scoici şi parmezan
PrinteazaPaste cu scoici şi parmezan din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan, vin, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli si pasta de tomate.
- 400 g spaghete
- 400 g scoici în cochilie
- o ceapă
- un căţel de usturoi
- 400 g parmezan
- 500 ml vin alb
- o frunză de dafin
- o lingură de oţet
- sare
- piper
- 70 g unt
- o legătură de pătrunjel
- pudră de chilii
- pastă de tomate
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin unt, se scurg şi se trec sub un jet de apă. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se tempereze.
Intr-o oală se pune vinul alb, apoi frunza de dafin, oţetul, un litru de apă, sarea şi piperul.
Când amestecul începe să fiarbă, se adaugă scoicile curăţate cu o perie şi spălate cu apă rece. Se fierb timp de 5-10 minute, timp în care ele se deschid.
Cele care rămân închise se aruncă, pentru că nu sunt comestibile. Se scot din cochilie şi se pun într-un castron.
Se încinge restul de unt, se pun ceapa şi usturoiul tocate, se călesc împreună timp de câteva minute, apoi se adaugă scoicile. Se prăjesc câteva minute.
Pe un platou se montează în centru pastele amestecate cu parmezan, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat şi se pun pe margini scoicile prăjite.
Se servesc imediat, presărate cu pătrunjel fin tocat.
Paste cu scoici şi parmezan
Pofta buna!