Paste scoici umplute cu carne
PrinteazaO reteta de paste scoici umplute cu carne din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, sare, piper, rosii decojite si paste.
- 2 cepe mari
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 600 g carne tocata mixta
- sare
- piper
- 1-1/2 conserve ( a 400 g) rosii decojite
- 1 pachet (500 g) paste scoici mari (conchiglie)
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se călesc bine ambele. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte, amestecând, până ce devine sfărâmicioasă. Se sărează şi se piperează.
Se adaugă jumătate din cantitatea de râşii decojite şi se acoperă vasul; se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 20 min. Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg bine. Se încinge cuptorul la 180°C.
Restul de roşii se încălzesc într-o crăticioară, se sărează şi se piperează. Se aşază într-o formă de sufleu unsă şi se repartizează uniform; se aşază deasupra pastele scurse şi se umplu cu amestecul de carne, folosind o linguriţă; se coc pastele la cuptor cca 15 minute.
Paste scoici umplute cu carne
Pofta buna!