Paste cu scoici – usor de preparat
PrinteazaPaste cu scoici din: spaghete, scoici, ceapa, usturoi, parmezan, vin alb, frunza de dafin, otet, sare, piper, unt, patrunjel, pudra de chilli, pasta de tomate.
Poate te intereseaza si:
- 400 g spaghete
- 400 g scoici in cochilie
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 400 g parmesan
- 500 ml vin alb
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura de otet
- sare,
- piper
- 70 g unt
- 1 legatura patrunjel
- pudra de chilli
- pasta de tomate
Mod de preparare:
Se fierb pastele cu sare si putin unt, se scurg si se trec sub un jet de apa rece, dupa care se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se tempereze.
Intr-o oala se pun vinul alb, frunza de dafin, otetul, un litru de apa, sarea si piperul.
Dupa ce incepe sa fiarba se adauga scoicile curatate cu o perie si spalate cu apa rece.
Se fierb 5-10 minute, timp in care ele se deschid. Cele care raman inchise se arunca.
Se scot din cochilie si se lasa intr-un castron. Se incinge restul de unt, se adauga ceapa si usturoiul tocate, se calesc timp de cateva minute, apoi se adauga scoicile.
Cand se prajeste ceapa se mai poate aduga o lingura de pasta de tomate si pudra de chilli.
Dupa ce s-au prajit timp de cateva minute dupa care se pun intr-un vas mai mare.
Se adauga pastele, parmezanul, sarea, piperul si patrunjelul tocat.
Se amesteca bine si se servesc imediat alaturi de o sticla de Chardonnay.
Paste cu scoici
Poftă bună!
Incoming search terms:
- paste cu scoici
- paste cu scoici fara cochilie
Una din cele mai simple retete, paste cu scoici
Bun, bun vreau si eu
O reteta usor de facut
Ador pastele, mai ales cele cu fructe de mare. O sa incerc aceasta reteta de paste cu scoici. Cred ca at merge sa pun si niste creveti, din aceia mici.