Paste cu scoici, vin alb, ardei iute rosu si patrunjel
PrinteazaPaste cu scoici, vin alb, ardei iute rosu si patrunjel din: scoici, ulei de masline, usturoi, ardei iuti rosii, vin alb, paste, patrunjel cu frunza lată, unt, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 12 scoici
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi curăţat şi tocat mărunt
- 2 ardei iuţi roşii proaspeţi medii/mari, curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
- 2 pahare de vin alb
- 455 g paste
- 1 mgnă de pătrunjel cu frunza lată tăiat mare
- 55-85 g unt
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Pe un tocător, aşezaţi fiecare scoică pe partea plată şi tăiaţi-o pe lungime în jumătate. Puneţi uleiul de măsline într-o tigaie încinsă şi adăugaţi scoicile, usturoiul şi ardeiul iute.
După ce scoicile s-au rumenit pe o parte, turnaţi vinul, lăsându-l să scadă încet. Intre timp, fierbeţi al dente pastele în apă cu sare. Adăugaţi-le peste scoici, împreună cu pătrunjelul şi untul, şi luaţi de pe foc.
Amestecaţi şi gustaţi pentru a mai asezona dacă e nevoie.
Pofta buna!