Paste cu scoici, vin alb, ardei iute rosu si patrunjel

Printeaza

Paste cu scoici, vin alb, ardei iute rosu si patrunjel din: scoici, ulei de masline, usturoi, ardei iuti rosii, vin alb, paste, patrunjel cu frunza lată, unt, sare, piper negru.

Ingrediente:Paste cu scoici, vin alb, ardei iute rosu si patrunjel

  • 12 scoici
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi curăţat şi tocat mărunt
  • 2 ardei iuţi roşii proaspeţi medii/mari, curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
  • 2 pahare de vin alb
  • 455 g paste
  • 1 mgnă de pătrunjel cu frunza lată tăiat mare
  • 55-85 g unt
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Pe un tocător, aşezaţi fiecare scoică pe partea plată şi tăiaţi-o pe lungime în jumătate. Puneţi uleiul de măsline într-o tigaie încinsă şi adăugaţi scoicile, usturoiul şi ardeiul iute.

După ce scoicile s-au rumenit pe o parte, turnaţi vinul, lăsându-l să scadă încet. Intre timp, fierbeţi al dente pastele în apă cu sare. Adăugaţi-le peste scoici, împreună cu pătrunjelul şi untul, şi luaţi de pe foc.

Amestecaţi şi gustaţi pentru a mai asezona dacă e nevoie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.