Paste scoici
PrinteazaPaste scoici din: paste tip cochilie, rosii, usturoi, ardei, vin, zahar, ulei de masline, foaie de dafin, sare, piper, spanac, ou, parmezan, miez de nuca.
- 500 g paste tip cochilie
- 300 g roşii pasate
- 2 roşii întregi
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 100 ml vin alb
- 1 linguriţă de zahăr
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Pentru umplutura:
- 650 g baby spanac
- 1 ou
- 70 g parmezan
- 100 g miez de nucă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşte usturoiul, ardeiul iute mărunţit şi foaia de dafin. Adaugă roşiile pasate, zahărul şi vinul.
Pune sare, piper şi lasă să scadă. Separat, căleşte spanacul un minut.
Intr-un castron, amestecă spanacul călit, parmezanul, oul, miezul de nucă tocat şi condimentele
. Umple scoicile (fierte al-dente) cu amestecul de spanac.
Toarnă într-o tavă de tartă puţin din sosul preparat din roşii şi vin şi aşază scoicile.
Pune printre ele felii de roşie, stropeşte cu sosul rămas şi presară parmezan.
Acoperă cu folie şi dă la cuptor 20 de minute. Indepărtează folia în ultimele cinci minute.
Paste scoici
Pofta buna!