Paste scurte cu fasole verde şi piept de pui
PrinteazaO reteta de paste scurte cu fasole verde si piept de pui din: fasole verde, sare, rosii, piept de pui, piper, ulei, cimbru si parmezan.
- 500 g fasole verde
- sare
- 2 rosii mari (400 g)
- 400 g paste curste (penne)
- 300 g piept de pui
- piper
- 3 linguri de ulei
- 4-5 ramuri de cimbru
- 50 g parmezan sau cascaval sarat
Mod de preparare:
Speli fasolea şi o cureţi de aţe. O rupi în două, dacă este lungă, şi o fierbi în apă clocotită cu sare, vreme de 15 minute. Opăreşti roşiile în apă clocotită, le cureţi de pieliţă şi le tai în cuburi mici. Fierbi macaroanele în apă sărată. Speli pieptul de pui, îl ştergi, îl tai în bucăţele şi îl condimentezi, apoi îl prăjeşti.
Toci cimbrul şi îl căleşti dacă e verde, iar dacă e uscat îl fărâmiţezi în mâini. Amesteci pastele strecurate, cu cimbrul, fasolea verde, cu puiul şi roşiile. Presari deasupra parmezan sau caşcaval ras.
Paste scurte cu fasole verde şi piept de pui
Pofta buna!