Paste siciliene cu sardine şi broccoli
PrinteazaPaste siciliene cu sardine şi broccoli din: ulei de masline extravirgin, bucatini, broccoli, ceapa rosie, usturoi, fenicul, sardine, seminte de pin, stafide, zeama si coaja de lamaie si fulgi de chilli.
Această combinaţie de arome este tipic siciliană. Stafidele sunt dulci, uleiul de măsline picant, seminţele de pin crocante, iar sardinele sărate.
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- 500 g bucatini sau paste lungi similare spaghetelor
- 500 g broccoli, taiat in buchetele, si acestea taiate pe jumatate daca este nevoie
- 2 cepe rosii, feliate
- 4 atei de usturoi, feliati fin
- 1 bulb de fenicul, feliat foarte fin
- 50 g sardine sarate, proaspete sau dintr-o conserva de calitate
- 25 g seminte de pin
- 25 g stafide
- zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
- fulgi de chilli
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mare, pune apă şi o lingură de ulei la fiert.
Când clocoteşte, adaugă pastele şi fierbe-le conform instrucţiunilor de pe pachet. Adaugă broccoli în ultimele 5 minute.
Intre timp, încinge uleiul rămas în altă cratiţă mare. Adaugă ceapa şi usturoiul şi sotează-le timp de 2 minute.
Adaugă feniculul şi sotează alte câteva minute, până se înmoaie puţin. Mărunţeşte sardinele în cratiţa cu fenicul şi amestecă.
Adaugă pastele, broccoli, seminţele de pin şi zeama de lămâie peste amestecul de fenicul.
Amestecă bine, pentru ca pastele să absoarbă uleiul aromat, asezonează şi serveşte-le imediat, cu coajă rasă de lămâie şi fulgi de chilii presăraţi.
Paste siciliene cu sardine şi broccoli
Pofta buna!