Paste cu sofran, fructe de mare si smantana
PrinteazaPaste cu sofran, fructe de mare si smantana din: şofran, vin alb, paste tagliatelle, usturoi, fructe de mare (barbuni roşii, scoici, moluşte, midii — fără mustăţi, creveţi, calamari), smântână dulce, sare, piper negru, frunze de fenicul (pătrunjel sau mărar).
- un vârf generos de cuţit cu şofran
- 1 pahar de vin alb
- paste tagliatelle
- ulei de măsline
- 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt
- 680 g amestec de fructe de mare
- 285 ml smântână dulce, la cutie
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- frunze tocate de fenicul, pătrunjel sau mărar, pentru ornat
Mod de preparare:
Inmuiaţi şofranul în vin alb. Fierbeţi tagliatelle în apă clocotită cu sare, până s-au făcut „al dente“.
Turnaţi puţin ulei de măsline într-o tigaie încinsă, puneţi usturoiul şi căliţi-l până ce s-a înmuiat.
Adăugaţi moluştele şi midiile, agitaţi tigaia în sens circular şi turnaţi vinul alb cu şofran.
Aduceţi la punctul de fierbere şi aruncaţi fructele de mare care nu s-au deschis.
Apoi introduceţi şi celelalte fructe de mare în vas, împreună cu smântână.
Fierbeţi la foc mic timp de 3-4 minute, asezonaţi după gust, adăugaţi pastele tagliatelle bine scurse şi serviţi-le presărate cu nişte frunzuliţe tocate de fenicul, pătrunjel verde sau mărar.
Paste cu sofran, fructe de mare si smantana
Pofta buna!