Paste cu sofran, fructe de mare si smantana

Printeaza

Paste cu sofran, fructe de mare si smantana din: şofran, vin alb, paste tagliatelle, usturoi,  fructe de mare (barbuni roşii, scoici, moluşte, midii — fără mustăţi, creveţi, calamari), smântână dulce, sare, piper negru, frunze de fenicul (pătrunjel sau mărar).

 

Ingrediente:Paste_cu_sofran_fructe_de_mare_si_smantana

  • un vârf generos de cuţit cu şofran
  • 1 pahar de vin alb
  • paste tagliatelle
  • ulei de măsline
  • 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt
  • 680 g amestec de fructe de mare
  • 285 ml smântână dulce, la cutie
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • frunze tocate de fenicul, pătrunjel sau mărar, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi şofranul în vin alb. Fierbeţi tagliatelle în apă clocotită cu sare, până s-au făcut „al dente“.

Turnaţi puţin ulei de măsline într-o tigaie încinsă, puneţi usturoiul şi căliţi-l până ce s-a înmuiat.

Adăugaţi moluştele şi midiile, agitaţi tigaia în sens circular şi turnaţi vinul alb cu şofran.

Aduceţi la punctul de fierbere şi aruncaţi fructele de mare care nu s-au deschis.

Apoi introduceţi şi celelalte fructe de mare în vas, împreună cu smântână.

Fierbeţi la foc mic timp de 3-4 minute, asezonaţi după gust, adăugaţi pastele tagliatelle bine scurse şi serviţi-le presărate cu nişte frunzuliţe tocate de fenicul, pătrunjel verde sau mărar.

Paste cu sofran, fructe de mare si smantana

Paste_cu_sofran_fructe_de_mare_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.