Paste cu Pecorino Romano și Piper Negru din: paste, pecorino romano, unt, ulei de masline extravirgin, piper negru, sare. Această rețetă este o variantă a unei mâncăruri clasice italiene și se bazează pe câteva ingrediente simple pentru a crea un fel de mâncare cu adevărat delicios. Ingrediente: 350 g de paste (de preferat spaghetti sau […]
Paste cu somon afumat
PrinteazaPaste cu somon afumat din: penne, sare, piper, seminte de pin, ceapa, usturoi, vin, zeama de lamaie, coaja de lamaie, patrunjel, marar, somon afumat, capere.
Ingrediente:
- 200 g penne
- sare si piper dupa gust
- un sfert de cana de seminte de pin
- 2 linguri de ulei de masline
- o ceapa tocata
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- un sfert de cana de vin alb
- o lingura de zeama de lamaie
- o lingura de coaja rasa de lamaie
- 2 linguri de patrunjel sau marar tocat
- 150 g somon afumat rupt bucatele
- o mana de capere (optional)
Mod de preparare:
Fierbeti pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
Intre timp, sotati ceapa şi usturoiul într-o tigaie cu ulei, adăugaţi vinul alb, zeama de lămâie şi o lingură de coajă de lămâie.
Măriţi flacăra şi lăsaţi să scadă la jumătate.
Potriviţi de sare şi piper.
Adăugaţi sosul peste pastele scurse, puneţi deasupra bucăţelele de somon, amestecaţi şi presăraţi deasupra verdeţuri tocate şi capere.
Paste cu somon afumat
Pofta buna!
Paste Carbonara – reteta simpla
Paste Carbonara din: paste, bacon, oua, parmezan, pecorino romana, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă simplă de paste carbonara este un deliciu clasic al bucătăriei italiene. Combinația cremoasă de ou, brânză și bacon crocant creează un sos bogat și satisfăcător pentru pastele al dente. Ingrediente: 200g de paste (spaghetti sau fettuccine) 100g de […]