Paste cu sos de branza si pere
PrinteazaO reteta de paste cu sos de branza si pere din: paste, pere, unt, faina, lapte, cognac, piper alb, parmezan si sare.
- 500 g paste scurte
- 4 pere mai mari
- 50 g unt
- 1 lingura faina
- 250 ml lapte
- 1 lingurita cognac
- 1/2 lingurita piper alb
- 100 g parmezan ras
- sare
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform timpului afişat pe ambalaj. Curăţaţi perele şi tăiaţi-le în sferturi, apoi în cubuleţe cât mai mici sau în feliuţe subţiri. Topiţi untul în¬tr-o tigaie, adăugaţi făina şi rumeniţi-o 3 minute, fără a o lăsa să se îngălbenească.
Adăugaţi laptele, cognacul, sare şi piper şi parmezamul ras fin. Fierbeţi sosul la foc mic, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Când începe să se îngroaşe, adăugaţi perele şi mai ţineţi sosul pe foc 3 – 5 minute, apoi opriţi focul şi lăsaţi sosul în vasul acoperit 5 minute.
Turnaţi sosul cald peste pastele scurse de apa în care au fiert şi puse în farfurii calde.
Paste cu sos de branza si pere
Pofta buna!
Bune, bune pastele astea
Da, ma gandeam sa fac azi niste macaroane