Paste cu sos de carne si cimbru

Printeaza

O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcov, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan.

Ingrediente:Paste_cu_sos_de_carne_si_cimbru

  • 500 g paste spirală
  • 500 g carne de vită
  • un morcov
  • două cepe
  • un ardei iute
  • un ardei capia
  • 3 căţei de usturoi
  • o lingură cu pastă de tomate
  • 5 roşii
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • parmezan

 

Mod de preparare:

Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mă­runt.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie felii, apoi cubuleţe. Roşiile se opăresc în apă cloco­tită, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.

Se călesc ceapa şi morcovul până se înmoaie, se adaugă usturoiul şi se ţin pe foc două minute.

Se adaugă carnea de vită toca­tă, sare şi piper după gust. Se lasă să se prăjească până ce carnea devine albă, se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă, roşiile, ardeii tocaţi şi usturoiul tăiat mărunt.

Se amestecă, se lasă să fiarbă la foc mediu până scade sosul şi, dacă nu este încă fiartă carnea, se adaugă o cană cu apă şi se lasă să fiarbă.

Se presară cimbru, se ames­tecă, se acoperă cu un capac şi se mai fierbe cinci minute.

Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg, se pun într-un bol şi se amestecă bine cu sosul de carne.

Paste cu sos de carne si cimbru

Paste_cu_sos_de_carne_si_cimbru

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pui cu sos de rosii si paste

Pui cu sos de rosii si paste

Pui cu sos de rosii si paste din: rosii, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, carne de pui, paste, parmezan. Ingrediente: 2 kg rosii 3 catei de usturoi ¼ cana ulei de masline 1 lingurita sare ¼ lingurita piper negru busuioc carne de pui 1 pachet paste, fierte parmezan   Mod de preparare: Puneti […]

 

Paste umplute cu branza si sos de spanac

Paste umplute cu branza si sos de spanac

Paste umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2 linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc proaspat 1 lingurita oregano […]

 

Paste in sos de vinete

Paste in sos de vinete

Paste in sos de vinete din: paste, vinete, bulion, ceapa, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste 2 vinete 2 linguri bulion o ceapă busuioc 3 linguri ulei sare piper 50 g tofu   Mod de preparare: Vinetele se taie cuburi fără a le curăţa de coajă, se pun într-un castron şi se presară […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.