Paste cu sos delicios de legume

Printeaza

Paste cu un sos delicios de legume din ceapa, morcovi, telina, gulie, sare, piper, ulei, suc de rosii, smantana, pasta de ardei sau putin praf de chilii.

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 morcovi potriviţi
  • 1 ţelină mică
  • 1 gulie
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei
  • 500 ml suc de roşii
  • 1 lingură smântână
  • pastă de ardei sau puţin praf de chilii
  • spaghete sau alt tip de paste

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, morcovii, ţelina şi gulia. Tai cubuleţe legumele, ceapa o căleşti timp de 4 minute, după care adaugi celelelalte legume.

Laşi puţin legumele la călit, adaugi pasta de ardei sau cilii, pui sucul de roşii şi încă jumătate de litru de apă.

Laşi sosul la înăbuşit, între timp, fierbi pastele după instrucţiunile de pe ambalaj.

Când este aproape gata sosul, condimentezi şi adaugi 1 lingură de smân­tână. Serveşti cu pastele: fie pui pastele peste sos şi amesteci, fie pui pastele în farfurie şi adaugi sosul deasupra.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.