Paste cu sos de peste si rosii
PrinteazaPaste cu sos de peste si rosii din: paste, conserve ton in ulei, conserva de rosii, rosii pasate, oregano, busuioc, sare, piper, cascaval, ceapa, ulei de masline si usturoi.
- 400 g paste
- 2 conserve mici de ton în ulei de măsline
- 1 conservă de roşii cubuleţe
- 300 ml roşii pasate
- oregano
- busuioc
- sare
- piper
- 100 g caşcaval
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi usturoiul, le speli şi le toci mărunt. Scurgi tonul de ulei, îl pui într-un castron şi îl mărunţeşti cu furculiţa.
Incingi uleiul într-o tigaie încăpătoare, adaugi ceapa şi o căleşti până devine sticloasă.
Adaugi usturoiul şi-l laşi 10 secunde, pe urmă pui roşiile pasate şi cele din conservă şi le laşi să fiarbă aproximativ 30 de minute. Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă.
Cu 5 minute înainte să fie gata sosul, pui tonul scurs, condimentezi cu sare şi piper, adaugi busuioc şi oregano după gust.
Intre timp, fierbi pastele, le scurgi, le pui peste sosul din tigaie şi amesteci bine.
Impărţi pastele în farfurii, razi deasupra caşcaval sau parmezan şi decorezi cu frunze de busuioc.
Paste cu sos de peste si rosii
Pofta buna!