Paste cu sos picant si ton
PrinteazaPaste cu sos picant si ton din: paste, ton in ulei, zeama de lamaie, masline, pasta de chilli, pasta de rosii, sare, piper, ulei de masline, ceapa si patrunjel.
- 400 g paste
- 300 g ton in ulei vegetal
- zeama de la o lamaie
- 100 g masline fara samburi
- o lingurita pasta de chilli
- 2-3 linguri pasta de rosii
- sare
- piper negru macinat
- o lingurita ulei de masline
- 2 cepe
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Se fierb pastele. Separat, se scoate tonul din cutie, se scur¬ge $i se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se taie mărunt măslinele şi se amestecă împreună cu tonul. Se scot pastele, se scurg bine de apă şi se amestecă uşor cu tonul şi cu măslinele.
Separat, într-un tigaie, se căleşte ceapa în ulei şi se amestecă apoi cu pasta de roşii, pasta de chilii, sare şi piper. Sosul se toarnă peste paste şi se încorporează uşor. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.
Paste cu sos picant si ton
Pofta buna!